Üniversitemiz Personel Servislerinde Uyulması Gereken Kurallar

1- Üniversitemiz Personel Servislerinden bütün “Akademik” ve “İdari” personel ile sözleşme hükümlerine göre taşıt yardımı almayan “Kamu İşçileri” istifade edebilir.

2- Servis güzergâhları personelimizin ikamet mahalli ve sayısı dikkate alınarak ve ilgili kamu kurumlarından güzergâh onayı alındıktan sonra tespit edilmiştir. Bu itibarla, telafisi güç maddi ve manevi zararlara sebebiyet vermemek için hiçbir şekilde İdare’nin bilgisi ve izni olmadan güzergâh dışına çıkılmamalıdır.

3- Servislerin mesaiye zamanında yetişmeleri açısından servise zamanında binilmeli ve servis araçları bekletilmemelidir.

4- Servisi kullanmayan personel, hiçbir şekilde servis yolcu listelerine dâhil edilmeyecektir. Günübirlik veya misafireten servisi kullanan “Kurum personeline” yardımcı olunacaktır.

5- Servislerimiz yalnız Kurum personeline tahsis edilmiştir. Sigorta kullanımı gerektiren vb. durumlarda maddi veya manevi zararlara sebebiyet vermemek açısından, “Kurum Kreşimize getirilen çocuklar hariç”(Kreş Çocukları için ebeveyn’lerin İdari ve Mali İşlere dilekçe vermeleri gerekir.), akrabalar servise binmeyecektir.

6- Servis araçları hem kamusal alan, hem de ortak kullanım alanı hükmündedir. Bu itibarla, servisi kullanan bütün personeller diğer mesai arkadaşlarını rahatsız edebilecek tavırlarda (yüksek sesle konuşma, siyasi mülahazalarda bulunma vb.) bulunmayacaktır. Bu tavırları itiyadi hale getiren personel, ilgili mevzuatlara göre servis hakkında mahrum bırakılacaktır.

7- Araç ve şoförlerle ilgili olumsuz durumlar servis sorumluları tarafından İdareye bildirilecek; hiçbir şekilde şoförle tartışmaya girilmeyecektir.

8- Üniversitemiz personeli dışındaki kamu çalışanlarının Kurum servisimizi kullanması yasaktır. Bu nevi talepler durumunda, servis sorumlularınca konu izah edilecektir.

9- Servisi kullanan personellerin koltuğu sahiplenmesi veya başkasının oturmasına izin vermemesi kesinlikle yasaktır. Servis hizmeti Kamu ve Kurum maddi imkânları çerçevesinde personelimizin istifadesi, verimliliği ve motivasyonu amacıyla Üniversitemiz yönetimince sunulan bir hizmettir. Bu sebeple mümkün olduğu kadar fazla personelin, aynı ve eşit kurallar çerçevesinde servislerimizden istifadesi esastır. Buna göre, talimatta belirtilen hususlar servislerimizden istifade eden bütün personellerimiz için geçerli olup, bu kurallara uymayanlar hakkında İdaremizce gerekli hukuki işlemler yapılacaktır.

(NOT: Servislerimizde yer olması durumunda İşçi kadrosundaki personellerimizde servislerimizden istifade edeceklerdir.)

İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

Bu sayfa İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından en son 29.11.2023 23:36:02 tarihinde güncellenmiştir.